Verjaardagstaart

Gebakken voor mijn lief.

Het recept heb ik zoals altijd weer iets aangepast. Maar ik denk dat het basis recept ook prima is dus als je mijn aanpassingen niet vertrouwd kan je het originele recept natuurlijk ook proberen. De taart hoort nog iets zacht te zijn van binnen.  En ik had ook niet gedacht dat het bakken met amandelmeel zo’n goed resultaat zou geven.

A birthday cake for my love. For my english readers the original recipe. As usual, I did some tweaking to the original recipe.

Het recept voor de chocolade bessen taart

Dit gaat erin:

* 100 gram chocolade (puur en met zoveel mogelijk cacao)
* 100 gram boter (ik gebruik vloeibare)
* 2 theelepels kirsch (had nog wat in een flesje van de schwarzwälder kirsch taart)
* 2 theelepels kersenjam (ik gebruikte frambozenjam)
* 110 gram poedersuiker
* 80 gram amandelmeel (kun je per 100 gram bij de meeste reformwinkels kopen)
* cacaopoeder
* 3 eieren, gescheiden in eigeel en eiwit

En zo maak je het:

Verwarm de oven op 175°C. Beboter een vorm van 20 cm en strooi er cacaopoeder in.
Smelt de chocolade en de jam au bain marie en meng dit door de boter en kirsch.
Voeg suiker en amandelmeel toe. Klop dan de eigelen erdoor tot een egale massa.
Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
Bak 30-40 minuten (in mijn oven 30 minuten).

Voor de garnering:

* 45 gram crème fraîche
* 40 gram cacaopoeder
* 40 gram (au bain marie gesmolten) pure chocolade
* 1 theelepel kirsch
* 1 theelepel kersenthee

Klop alles samen tot een luchtig geheel en garneer de cake ermee.
Als het weer kersentijd is garneer je natuurlijk ook nog met verse kersen.

Liefs, Pauline

Comments

  1. Wauw ziet er echt heel erg mooi uit!

  2. dank je Pauline! mijn lief wordt volgende week zaterdag 50 en dit is helemaal een taart voor hem! die ga ik dus bakken en dan gebruik ik jouw recept want daar heb ik goede ervaringen mee! Wat ziet de taart er ook mooi uit! fijn weekend, liefs Petra

  3. It's Me says:

    Gefeliciteerd !!………heerlijk……leuk je servies !!!!!…spaar ikke ook !!….liefs van mij…….alles komt goed hoor…tis alleen zo moeilijk soms…….liefs van mij…xxx..

  4. Gefeliciteerd, ik vind je taart en zo mooi uit zien met die bloem van poedersuiker, en hij zal vast ook heerlijk smaken. Een hele leuke fijne verjaardag toegewenst!

  5. HHhmmmmm!!!

  6. Room 17 says:

    Ooh, dat zou mijn lief ook wel willen ;-)
    Maar tja, ik ben een kluns in de keuken, dus als er iemand jarig is haal ik een Hema taart.
    Fijne verjaardag!

  7. Ziet er heerlijk en mooi uit met het bepoederde kleedje. Fijne verjaardag!
    Lieve groet,

  8. Gefeliciteerd, en ziet er lekker uit….

    Fijn weekend, lia

  9. Hoi Pauline,

    Van harte gefeliciteerd met je lief, aan de taart kan het niet liggen! Het ziet er heerlijk uit!

    Ik wens je een heel gezellig en feestelijk weekend! Lieve groet, Ingrid

  10. Bonjade says:

    Van harte met je lief! Je taart ziet er overheerlijk uit.

    Fijn weekend

    Liefs

  11. Een beetje laat maar alsnog gefeliciteerd .En ohh wat ziet die taart een heerlijk uit .Ik zit te watertanden hier
    Liefs Elisabeth

  12. Ziet er mooi en heerlijk uit, Pauline !
    Nog mijn gelukwensen voor je lief !
    Fijne avond,
    Sylvia

  13. Nog van Harte Gefeliciteerd. Wat een prachtige taart heb je gemaakt, al kan ik even geen taart meer zien. Ook hier de verjaardag van manlief, twee dagen gebak is even genoeg voor mij.
    Ik hoorde van Joke van de virus op de pc. Dennis heeft mijn pc schoongemaakt en hij vroeg zich af of je misschien zelf een virus op je pc hebt. Zelf heb ik er verder geen meldingen over gehad en hoop dat het nu opgelost is.
    Liefs Tilly.

  14. Wat ziet dit er heerlijk en mooi uit! Krijg er gelijk helemaal zin in om dit te maken. Misschien voor mijn afscheid bij stage. :) Hele mooie foto’s weer!!

  15. Hoi Pauline. Blijkt toch dat ik een virus op mijnsite heb en die ik er niet af krijg. Daarom heb ik besloten om weer terug te gaan naar http://bloomsburyblue.blogspot.com. Hoop dat het geen nadelige gevolgen heeft gehad voor jouw.
    Lieve groetjes Tilly.

  16. Miam, miam ! Your cake looks delicious and it’s tasty too :)

  17. AAAaaargh I just understand “crème fraîche” and “pure chocolade” !!! It looks sooo good though!